Benzine en stookolie worden morgen goedkoper

De maximumprijzen van benzine en stookolie gaan zaterdag omlaag. Het Internationaal Energieagentschap (IEA) voorspelt dat de daling ook de volgende maanden nog zal aanhouden als gevolg van de lage vraag en het grote aanbod.

Wie benzine 95 tankt, betaalt nog maximaal 1,52 euro per liter, terwijl een bestelling van minstens 2.000 liter stookolie maximaal 0,7103 euro per liter mag kosten.

Voor benzine gaat het om een daling met 1,7 cent per liter tegenover de huidige maximumprijs. Ook de maximumprijs van benzine 98 daalt, tot 1,586 euro per liter.

De stookolieprijs daalt met ruim 3 cent per liter en blijft op het laagste peil sinds begin 2011. Wie minder dan 2.000 liter bestelt, betaalt vanaf zaterdag maximaal 0,7369 euro per liter; aan de pomp is dat 0,834 euro per liter.