Dossier Pukkelpopstorm weer in onderzoek na nieuwe klacht

Het dossier rond de Pukkelpopstorm is weer in onderzoek, nadat ouders van een overleden jongeman uit Brasschaat een nieuwe klacht hadden ingediend om te weten wat er precies met hun zoon was gebeurd tijdens die dramatische editie van 2011. Dat is vrijdag bekendraakt na de raadkamerzitting in Hasselt.

Vijf festivalgangers kwamen het leven op Pukkelpop in 2011, nadat een zware storm op de openingsdag over het festival was geraasd. In principe was het de bedoeling van de procureur om het dossier af te sluiten.

In de Hasseltse raadkamer had de procureur al de buitenvervolgingstelling gevraagd van organisator Chokri Mahassine, de stad Hasselt en een tentenleverancier, maar door de nieuwe klacht is de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Er waren indertijd vier klachten met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter, maar die vier partijen drongen eigenlijk niet meer aan en waren ook niet meer opgedaagd bij de vorige raadkamerzittingen. Het ging om vier mensen die bij het noodweer op het festival verwondingen hadden opgelopen.

Met de nieuwe klacht van de ouders van de overleden jongeman, moest het parket het dossier opnieuw laten onderzoeken. De onderzoeksrechter, die al eerder met de zaak belast was, zal nu specifiek een onderzoek voeren naar de overleden jongeman.

De 24-jarige student uit Brasschaat liep bij de storm een zwaar hersentrauma op en bezweek vijf dagen later in het ziekenhuis.