Fly-over van B401 in Gent is weer helemaal open

Na 6,5 maanden van renovatiewerken is de fly-over van de B401 weer helemaal open. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. De B401 verbindt het stadscentrum van Gent met de E17 en de E40.

"Niet alleen het wegdek en de brugdekvoegen zijn aangepakt, ook alle leuningen, stootbanden, de waterdichting, waterafvoer en verlichtingspalen zijn nieuw", zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer.

Daarnaast zijn ook alle wegen heraangelegd die aansluiten op de B401 en die tijdens de werken afgesloten waren. Tot eind november werkt de aannemer nog aan de onderkant van het viaduct.

Eind deze maand gaan ook de op- en afritten van  de E17 in Gentbrugge weer open voor het verkeer.

Op de R4 is een nieuwe werf opgestart. Het gaat om de binnenring op het traject Merelbeke-Vinderhoute. Tot de kerstvakantie worden alle zones aangepakt die slijtage vertonen, maar er blijft wel altijd één rijstrook open. Ook alle op- en afritten blijven open. Er wordt veel verkeershinder verwacht. Een mogelijk alternatief is de E40 vanaf Merelbeke tot Sint-Denijs-Westrem of Drongen.