Het huis van Don Corleone kan van u worden

In New York staat het huis te koop dat gebruikt werd als de woonst van de Corleone-familie in de filmklassieker "The godfather" uit 1972. Het prijskaartje is wel niet min, geïnteresseerden moeten 2,3 miljoen euro neertellen.

Voor dat geld krijgt u wel wat in de plaats. Het ruime landgoed telt 5 slaapkamers, 7 badkamers, een fitnessruimte, een bar, een zwembad en een parkeergarage voor 4 auto's. Een volledige beschrijving staat op de website van het vastgoedagentschap.

De buitenkant van het huis ging de filmgeschiedenis in als de woonst van peetvader Vito Corleone en zijn familie in "The godfather" van regisseur Francis Ford Coppola. De filmklassieker met Marlon Brando en Al Pacino won drie Oscars.

In realiteit was het landgoed het eigendom van dezelfde familie tussen 1951 en 2012. Toen werd het gekocht door de huidige eigenaars. Die hebben bij de inrichting rekening gehouden met de reputatie van het huis. Op de eerste verdieping bouwden ze het kantoor na dat te zien was in "The godfather".