Maakte Anonymous-hacker zijn wachtwoord te makkelijk?

Het is een van de zwaarste straffen voor een hacker tot hier toe. In november 2013 werd Jeremy Hammond, lid van de onlineactiegroep Anonymous, tot 10 jaar cel veroordeeld, nadat hij onder meer de servers van de inlichtingendienst Stratfor gehackt had. Momenteel zit hij zijn straf uit in een gevangenis in Kentucky. Daar kon een journalist van nieuwsagentschap AP hem onlangs interviewen en wat bleek? Zijn arrestatie lag volgens de 29-jarige man wellicht aan zijn ondoordacht wachtwoord.
AP2012

Een veilig wachtwoord kiezen, het wordt iedere internetgebruiker aangeraden. Wachtwoorden met geboortedatum, naam van partners, woorden die te kort zijn, namen van de firma waar u werkt, worden daarom ten stelligste afgeraden. Of wachtwoorden met de naam van uw lievelingsdier. En daar blijkt Hammond in de fout gegaan te zijn.

"Helemaal zeker ben ik niet hoe de internetpolitie mijn versleutelde laptop heeft kunnen kraken. Maar ik denk dat het ligt aan mijn wachtwoord. Want dat was heus wel makkelijk te achterhalen. Ik gebruikte "Chewy123". En Chewy, dat is de naam van mijn kat."

Zijn straf blijft hij intussen overdreven vinden, want "I mean, I didn't kill anybody".

lees ook