Nieuwe hofleveranciers van de koning bekendgemaakt

Het Hof heeft hun nieuwe hofleveranciers bekendgemaakt. Dat gebeurt elk jaar aan de vooravond van het feest van de koning. Dit jaar gaat het om 115 bedrijven die de titel mogen dragen. Er zijn 5 nieuwelingen bij, waaronder een kippenslachterij en een graveerbedrijf.

Het Buggenhoutse bedrijf W&H groeide zowat 30 jaar geleden uit een kippenslachterij, maar de laatste jaren is W&H actief op de Brusselse Vroegmarkt als groothandel voor wild en gevogelte. Marie-Louise Vereeken, die de zaak met haar zoons Tom en Bart Van Nieuwenhove uitbaat, is erg blij met de erkenning van het paleis.

Andere nieuwkomer is het bedrijf Mauquoi Engraving Company uit Grobbendonk. Het is een bedrijf met een lange stamboom. "De Antwerpse kunstenaar Mauquoy richtte het bedrijf op als médailleur in 1875", zegt verkoper Willem Haest. "Sindsdien is ons bedrijf blijven eretekens en onderscheidingen maken in allerlei materialen. Het koningspaar kent onze producten maar al te goed, want die worden vaak door hen uitgereikt."

Andere nieuwkomers zijn de hifi- en tv-zaak Steylemans in Laken en vleeshandel Boucherie Saint-Hubert ook in Laken en dus dicht bij hun bekendste klanten gevestigd. Ook nieuw ten slotte is de bekende decorateur Axel Vervoordt uit 's Gravenwezel.

De koning en de koningin zullen de titularissen van de vijf nieuwe brevetten op 24 november ontvangen op het Koninklijk Paleis in Brussel.

Meest gelezen