Peter Van Asbroeck was bijna Pico in "F.C. De Kampioenen"

De geschiedenis van "F.C. De Kampioenen" had er heel anders kunnen uitzien. Acteur Peter Van Asbroeck was gevraagd om de rol te spelen van Pico, maar omdat hij zich niet kon vrijmaken, kwam men bij Walter Michiels terecht. Dat vertelde Van Asbroeck aan Jani Kazaltzis op JaniTV, het "online platform" van de Vijf-presentator.

In de rubriek "Op de sofa met Jani" blikt Kazaltzis samen met een bekende Vlaming terug op diens carrière. Van Asbroeck vertelt onder meer over een moment waarop zijn carrière een heel andere wending had kunnen nemen.

"Ik lag in het ziekenhuis toen de producer mij belde over een programma dat ze gingen maken op de BRT en dat programma heette "F.C. De Kampioenen." Ze zeiden dat het zou gaan over een voetbalploegje. Ik zei dat ik helemaal niet kon voetballen, maar dat was niet erg. Omdat ik in het ziekenhuis lag voor een ingreep, kon ik me niet vrijmaken. En dan hebben ze iemand anders gekozen, Walter Michiels, die Pico heeft gespeeld." Michiels verdween uiteindelijk na 4 seizoenen uit de reeks vanwege wangedrag op de set.

Het filmpje met Van Asbroeck kan u bekijken op www.janitv.be.