Reünietournee Culture Club afgelast door keelproblemen Boy George

De Britse popgroep Culture Club heeft zijn reünietournee door Groot-Brittannië en de Verenigde Staten geannuleerd. Zanger Boy George heeft last van een poliep in zijn keel en moet mogelijk onder het mes.
Valerie Macon

Normaal gezien zou zaterdag het eerste concert van de tournee plaatsvinden in Californië. Het moest de eerste tournee van Culture Club worden in 12 jaar. Maar Amerikanen en Britten die hun muzikale helden uit de jaren 80 aan het werk wilden zien, zijn eraan voor de moeite. Alle 22 concerten in de VS en Groot-Brittannië zijn afgelast.

De reden is de gezondheid van Boy George. Bij de 53-jarige zanger is een poliep (een soort gezwel) gevonden in zijn keel. Hij moet mogelijk onder het mes en kan voorlopig niet op het podium staan.

"Ik wil op mijn beste niveau presteren en de specialist heeft me gezegd dat dat op dit moment onmogelijk is", laat Boy George weten in een mededeling. "Ik ga me toeleggen op mijn herstel."

De bedoeling is om de concerten te verplaatsen naar een later tijdstip volgend jaar, wanneer de gezondheidsproblemen van de zanger achter de rug zijn. Volgend jaar komt ook een nieuw album uit van de groep, "Tribes".

Eerder waren onder meer Adele en Björk al een tijdje uit roulatie omdat ze een poliep moesten laten wegnemen. Culture Club is bekend van hits als "Karma chameleon" en "Do you really want to hurt me?". De band was vooral succesvol in de vroege jaren 80.