Twitter krijgt rommelrating door te hoge uitgaven

Twitter krijgt van kredietbeoordelaar Standard & Poor's een zogenoemde "rommelrating" van BB-. De sociaalnetwerksite groeit wel snel, maar geeft tegelijkertijd veel te veel geld uit, zegt S & P. Het Twitteraandeel verloor dit jaar meer dan een derde van zijn waarde.

S & P voorspelt dat Twitter stevig zal groeien, zowel wat het aantal gebruikers als de omzet betreft. Maar door de enorme investeringen verwacht de kredietbeoordelaar dat Twitter tot 2016 over onvoldoende cash flow beschikt.

Jim Prosser, woordvoerder van Twitter, verwees naar de woorden van S & P als reactie: "Twitter zal blijven groeien en niet met een significante competitiviteitsafname geconfronteerd worden."

De rating is enkel gebaseerd op openbaar beschikbare informatie, en komt er een dag nadat Twitter zijn eerste analysedag hield. Daar  werden onder meer de visie, strategie, en financiën besproken.