"Hiep, hiep, hiep... er zijn geen stoute kinderen dit jaar!"

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn vandaag per boot in Antwerpen aangekomen. Ze werden aan de Scheldekaai door duizenden kinderen en hun ouders verwelkomd. Het was burgemeester Bart De Wever (N-VA) -speciaal voor de gelegenheid in maatpak en met gele strik- die Sinterklaas mocht ontvangen. De Sint had uiteraard zijn Boek bij en mocht mededelen dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn.

Voor Sinterklaas de kinderen en hun ouders begroette, sloeg hij een praatje met Antwerps burgemeester De Wever. De Sint wilde weten of de Chinezen ook Sinterklaas kennen. De Wever was onlangs op missie in Shanghai. Hij kon bevestigen dat de Sint en zijn entourage tot in China bekend is. "Alle mensen begonnen spontaan Mandarijn te praten", wist De Wever te vertellen.

Hierna volgde een kleurrijke stoet naar het stadhuis met huishoudster Conchita, paard Slechtweervandaag en de vurige paardenverzorger Ramón Iglesias.  De Sint wuifde naar alle kinderen, de Pieten namen kindertekeningen aan en deelden handenvol snoepgoed uit.

Pak slaag voor oma?

Rond 15 uur was het eindelijk zover en verschenen Sinterklaas en Zwarte Piet op het balkon van het Antwerpse stadhuis. De spanning hing zichtbaar in de lucht, de vraag of er dit jaar stoute kinderen zijn, brandde op eenieders lippen.

De Sint keek naar zijn Boek en werd boos om Senne (4), Lotte (6) en Amber (3). Senne zou zijn oma een pak slaag gegeven hebben, Lotte zou haar ouders de les hebben gespeld en Amber had haar kleine broer beschilderd ! Gelukkig zag Piet in dat de Sint zich vergiste. Senne had oma een pak sla gegeven, Lotte las haar ouders een lesje voor en Amber had een portret van haar broer geschilderd.Oef!

"Er zijn ook dit jaar geen stoute kinderen", besloot Sinterklaas trots. De massa voor het stadhuis ging volledig uit zijn dak. "Hiep! Hiep! Hiep!", weerklonk het uit menig kindermond.