"Ik wil meer zijn dan een rekwisiet"

Dudley O'Shaughnessy ("We found love"), Eli Swanson ("Oops!...I did it again"), Alexander Skarsgard ("Paparazzi"), Stephen Dorff ("Sometimes"), Jesus Luz ("Celebration"). Wereldsterren als Rihanna, Britney Spears, Madonna en Lady Gaga wisten maar al te goed hoe ze hun liedjes bij hun jonge vrouwelijke fans (nog meer) moesten verkocht krijgen: een goed ogende jongeman die hen in hun muziekvideo’s omverblaast en die de aandacht voor hun muziek zienderogen doet toenemen. Taylor Swift voegde zopas een nieuwe naam aan het rijtje toe, Sean O’Pry. O’Pry is een van ’s werelds best betaalde fotomodellen en het grote -vrouwelijke- publiek leerde hem de afgelopen dagen maar al te graag kennen.

De 25-jarige O’Pry werkte intussen voor de bekendste modehuizen, zoals Calvin Klein, Ralph Lauren en Giorgio Armani, en zijn vermogen wordt op meer dan 6 miljoen dollar geraamd. Dankzij Taylor Swifts nieuwe single "Blank space" boort hij een nieuwe inkomstenbron aan, ook al probeerde hij het eerder al met Madonna. Maar zijn optreden in de video "Girl gone wild" ging vrij onopgemerkt voorbij toen.

O’Pry op celebritywebsite Vanity Fair: "Taylor verdient de plaats die ze wereldwijd veroverd heeft. Zoals zij zaken afhandelt, zoals zij de dingen aanpakt… Ze is geweldig, zonder twijfel. En zo, zo getalenteerd. Bovendien is ze een van de weinige mensen die me ooit hebben doen blozen. In het echt ziet ze er al fantastisch uit en in de video zelfs nog beter."

Zelf heeft hij weinig muzikale ambities: "Ik ben heel goed in het lippen van liedjes. En dan vooral wanneer ik onder de douche sta."

"Momenteel volg ik acteerlessen. Ik zou ook zo graag gewaardeerd worden, en niet alleen beschouwd worden als een rekwisiet. Ik werk hard om een echte en langdurige carrière uit te bouwen en wil niet enkel gezien worden als “die man daar”. Ik moet me inspannen om serieus genomen te worden. Voor mij is deze video zeker geen stap in de verkeerde richting. Hij motiveert me juist."

lees ook