Orthodoxe jood neergestoken in Antwerpen

In de Kievitstraat in Antwerpen is vanochtend een orthodox joodse man neergestoken. Het slachtoffer - een Antwerpenaar - is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. De man is intussen opnieuw thuis. De dader is nog spoorloos.

Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Antwerpen, wandelde rond 9.15 uur onder de spoorwegbrug aan de Kievitstraat. Een passant die hem kruiste, stak hem plots met een scherp voorwerp in de hals. De joodse man viel op de grond en de dader wandelde gewoon door.

De politie arresteerde kort daarna een verdachte op basis van een persoonsbeschrijving van de dader, maar het bleek niet om hem te gaan. De federale gerechtelijke politie onderzoekt de zaak en kan daarvoor beelden gebruiken van vaste politiecamera's. Alle pistes blijven open. De politie sluit een racistisch motief niet uit.

Meest gelezen