Politie kent identiteit van tiental relschoppers betoging

De politie van Brussel heeft al een tiental dokwerkers kunnen identificeren die betrokken waren bij de rellen na de nationale betoging. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Wie de herkende dokwerkers zijn, willen politie noch parket kwijt.

De nationale betoging van vorige week ontaardde op het einde in  rellen tussen enkele betogers en de politie. De politie probeert zoveel mogelijk herrieschoppers te identificeren door camerabeelden en getuigenverhoor. Ze kijken ook naar de databanken met geïdentificeerde voetbalhooligans.

Een tiental dokwerkers zijn ondertussen geïdentificeerd. Om wie het precies gaat, is momenteel nog niet duidelijk. De politie gaat de komende dagen wel over tot arrestaties.

Vakbond ACV benadrukt in de krant dat het openstaat om mee te werken met de politie. "Natuurlijk hebben we enkele van onze havenarbeiders herkend", zegt Marc Soens, nationaal secretaris voor de havens. "Maar de politie is ons nog niets komen vragen."