Van Overtveldt: "Belasting op meerwaarden: de discussie is gesloten"

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft iedere snelle beslissing over de invoering van een belasting op de meerwaarden uitgesloten, iets wat coalitiegenoot CD&V vraagt.

"Ik kan u zeggen de discussie vandaag gesloten is. We gaan nu absolute prioriteit geven aan de uitvoering van het regeerakkoord. Een vermogenswinstbelasting staat daar niet in", zei Van Overtveldt tijdens het evenement Finance Avenue, zo bericht De Tijd op zijn website.

Toch blijft de deur naar een vermogenswinstbelasting op een kier. "We zullen de komende jaren zeker werk maken van een tax shift, maar hoe die er zal uitzien weet niemand. Dat is voer voor verdere discussie, een discussie die vandaag niet gevoerd wordt", zegt Van Overtveldt.

De minister vat zijn strategie voor de komende jaren samen in 3 S-woorden. "Niet PS maar 3S: saneren, stimuleren en soigneren. Hiermee bedoel ik dat we tegelijk werk willen maken van schuldenafbouw, creatie van jobs en van een beleid dat sociaal corrigeert voor de zwaksten."