4 doden bij aardverschuivingen in Zwitserland en Italië

Door aardverschuivingen in het grensgebied tussen Zwitserland en Italië zijn vanmorgen 4 doden gevallen. 2 doden vielen aan de oever van het Lago Maggiore in Italië, 2 anderen kwamen om het leven in de buurt van Lugano, in Zwitserland. In een maand tijd vielen door het noodweer in Italië al 11 doden.
AFP

Een man van 70 en zijn kleindochter van 16 kwamen om toen een modderzee hun woning in Laveno Mombello, een dorp aan de oever van het Lago Maggiore, overspoelde. Het meisje werd nog levend onder het puin gehaald, maar overleed later in het ziekenhuis. De ouders en grootmoeder van het meisje bevonden zich ook in het huis, maar zij overleefden de ramp wel.

In Zwitserland vielen nog 2 doden. In Tessin, niet ver van Lugano, kwamen 2 vrouwen om het leven toen een gebouw van drie verdiepingen instortte door een aardverschuiving. De lichamen werden door reddingswerkers onder het puin aangetroffen. Bij de instorting van het gebouw raakte ook nog een man zwaargewond.

Door de aanhoudende regen in het grensgebied tussen Italië en Zwitserland zijn er in de regio al verschillende aardverschuivingen geweest. In Italië kwamen op een maand tijd al 11 mensen om door het noodweer. 1 persoon is nog vermist.

AFP