Binnenkort bonus voor wie zich bijschoolt in het verkeer?

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) onderhandelt momenteel met de verzekeringsmaatschappijen over een bonus voor mensen die zich bijscholen in het verkeer.
McPHOTO / INSADCO / Midori

Bestuurders die voorzichtig rijden en niet betrokken zijn bij ongevallen, worden nu al via het bonus-malussysteem door hun verzekeraars beloond met een lagere verzekeringspremie. Zo'n bonus zou er volgens Weyts ook moeten komen voor mensen die op latere leeftijd bijkomende rijopleidingen volgen. De minister hoopt dat die maatregel tot meer verkeersveiligheid op de weg leidt.

"Ik bekijk met de verzekeringsmaatschappijen in welke mate we een systeem kunnen vinden waarbij je beloond wordt als je jezelf bijschoolt. Dat je eigenlijk minder verzekering moet betalen. Dat lijkt mij een positieve stimulans te zijn", zegt Weyts aan VRT Nieuws.

Mensen op latere leeftijd opnieuw verplichten om het rij-examen af te leggen, vindt hij geen goed idee.