Brand in schuur leidt tot ontdekking cannabisplantage in Schepdaal

In een schuur langs de Ninoofsesteenweg in Schepdaal is gisteren een cannabisplantage ontdekt. Die werd aangetroffen toen de brandweer in het gebouw een brand moest blussen. De man die het pand huurde, is opgepakt en wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze voormiddag flakkerde de brand even op en moest de brandweer opnieuw uitrukken.

De brandweer van Asse werd gisteren iets na 15 uur opgeroepen voor een brand langs de Ninoofsesteenweg. Eenmaal ter plekke bleek het vuur te woeden in een cannabisplantage op de zolder van een schuur die tegen een woning was aangebouwd. Het zou gaan om een plantage van zo'n 300 planten.

Het is nog niet duidelijk hoe het vuur precies ontstond. Vermoedelijk was één van de spots die voor licht en warmte zorgde, omgevallen en startte die het vuur. Bij aankomst van de brandweer stond ook een deel van de isolatie van het schuurdak in brand. Uiteindelijk werd de brand zonder veel moeite geblust. Tijdens het blussen was de Ninoofsesteenweg richting Ninove een tijdlang volledig afgesloten.

Politie en parket werden verwittigd en stelden een onderzoek in. De huurder van de woning en de bijbehorende schuur werd opgepakt en wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding.

In de loop van deze voormiddag werd de brandweer van Asse opnieuw opgeroepen voor een brand in hetzelfde gebouw. Ook ditmaal bleek een probleem met de elektrische installatie voor de plantage de oorzaak van de heropflakkering.