Buitenlandse Zaken VS sluit e-mailsysteem na mogelijke hacking

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn e-mailsysteem uitgeschakeld. Eind oktober werden er "onrustwekkende activiteiten" vastgesteld en technici proberen nu eventuele schade te herstellen. Het is de eerste keer dat het systeem volledig wordt uitgeschakeld.

Het hele internetsysteem van het ministerie krijgt momenteel een geplande veiligheidsupdate, maar men wil van de gelegenheid gebruik maken om ook het e-mailsysteem op te kuisen na de mogelijke hacking.

Het gaat om het niet-geclassificeerde e-mailsysteem van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het interne gesloten systeem zou niet aangetast zijn.

De eerste berichten van mogelijke hackactiviteiten kwamen er eind vorige maand, toen het computernetwerk van het Witte Huis werd getroffen. Daarna werden ook de Amerikaanse postdiensten en het nationaal weerinstituut het slachtoffer van hackers. Het was toen echter nog niet duidelijk dat er ook schade zou zijn bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het systeem zou morgen of dinsdag weer operatief moeten zijn.