Doden bij chemisch lek in een bedrijf in Houston

In de buurt van Houston, in de Verenigde Staten, zijn vier mensen omgekomen bij een chemisch lek in hun bedrijf. Toen ze het lek probeerden te dichten, ademden ze het kleurloze gas methylmercaptaan in. Vier werknemers zijn overleden, een vijfde ligt nog in het ziekenhuis.

Het incident vond gisterenmorgen plaats bij een fabriek van DuPont, aan de rand van Houston. De arbeiders waren aan het werk toen chemische stoffen door een lek vrijkwamen.

Het duurde twee uur voor het lek kon worden gedicht, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Hoe het lek kon ontstaan, is nog niet duidelijk. De chemische stof die vrijkwam, methylmercaptaan, wordt gebruikt om plastiek te maken, in pesticiden en als additief voor brandstof voor vliegtuigen. De stof zelf is gevaarlijk, maar de geur niet.

Er is geen onmiddellijk gevaar voor de mensen in de buurt, maar er hangt wel een geur van rotte eieren. Het bedrijf in Houston maakt chemische producten voor de landbouwsector, zoals insecticiden. In de fabriek werken 320 mensen.