Met ebola besmette dokter naar VS overgevlogen

De Verenigde Staten hebben een met ebola besmette arts uit Sierra Leone per vliegtuig naar Nebraska overgebracht. De man, een Sierra Leoner die in de VS woont, zal worden behandeld in een ziekenhuis in de stad Omaha, waar eerder al twee andere ebolapatiënten met succes behandeld werden.
AP2014

De toestand van de patiënt was stabiel genoeg om te vliegen, al is de man, volgens het team dat hem in Sierra Leone verzorgde, waarschijnlijk zwaarder ziek dan de negen andere mensen die tot nu toe in de Verenigde Staten wegens ebola behandeld zijn. Acht daarvan zijn genezen, één patiënt overleed.

De man, een Sierra Leoner die in de VS woont, werkte als arts in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Het is niet duidelijk of hij daar ook betrokken was bij de behandeling van ebolapatiënten. Op 6 november vertoonde hij de eerste symptomen van de ziekte, maar testte toen nog negatief op het virus. Bij een nieuwe test op maandag was de test wel positief.