Norovirus maakt ruim 170 cruisepassagiers en bemanningsleden ziek

Voor zo'n 170 passagiers en bemanningsleden van de Crown Princess is een cruise op de Stille Oceaan in mineur geëindigd. Het norovirus heeft hen ziek gemaakt. Het schip ligt nu aangemeerd in Los Angeles en wordt volledig gedesinfecteerd.

Het schip was aan het einde van de cruise gekomen toen 158 van de ruim 3.000 passagiers en 14 bemanningsleden ziek werden. Ze kregen last van diarree en moesten overgeven. Het is al de tweede keer dit jaar dat het schip wordt getroffen door het erg besmettelijke virus.

Een verantwoordelijke van de cruisemaatschappij is aan boord gegaan om de situatie te evalueren. Hij zei dat het schip "een grondige poetsbeurt" zal krijgen alvorens een volgende reis aan te vatten. De volgende cruise is voorzien voor het einde van deze maand.