Ouders onthoofde Kassig: "Ons hart is gebroken"

De ouders van Peter Kassig hebben via Twitter hun verdriet geuit. "Hun hart is gebroken", nu de dood van hun zoon is bevestigd. Peter Kassig is door de terroristen van Islamitische Staat onthoofd. De Amerikaanse president Barack Obama heeft het over een "daad van pure slechtheid".

"Ons hart is gebroken nu we vernemen dat onze zoon zijn leven heeft verloren terwijl hij het leed van het Syrische volk wilde verzachten." Peter Kassig werd vorig jaar in Syrië door IS ontvoerd toen hij daar de Syrische vluchtelingen in de kampen hulp bood.

"We zijn enorm trots op onze zoon en we zullen er elke dag aan werken om zijn erfenis levend te houden", gaan zijn ouders verder in een bericht (zie Tweet onderaan).

"We zijn eeuwig dankbaar voor de vele woorden van steun en gebeden van over de hele wereld."

"Daad van pure slechtheid"

Het Witte Huis heeft intussen ook de authenticiteit van de onthoofdingsvideo bevestigd. Peter Kassig is de vijfde westerling die door IS is onthoofd.

"Kassig is van ons ontnomen in een daad van pure slechtheid door een terreurgroep die door de hele wereld terecht wordt geassocieerd met onmenselijkheden", laat de Amerikaanse president Barack Obama weten (zie Tweet onderaan).

"Vandaag rouwen we samen, maar we moeten ons ook bewust zijn van de ontembare goedheid die zo sterk aanwezig was in de geest van Kassig. Dat licht zal het uiteindelijk halen van de donkerte van Islamitische Staat."