Rusland plant eigen alternatief voor Wikipedia

De Russische overheid plant een eigen alternatief voor de bekende informatiewebsite Wikipedia. Die alternatieve versie moet betere informatie verstrekken over Rusland, zegt de bibliotheek van het Kremlin.

Wikipedia heeft niet genoeg gedetailleerde en betrouwbare informatie over de Russische regio's en het dagelijkse leven in het land, zo klinkt het in een verklaring. Intussen heeft de bibliotheek van het Kremlin al 50.000 boeken en documenten verzameld om Rusland "op een objectieve en nauwkeurige manier te portretteren".

Het Kremlin probeert de laatste tijd om meer controle te krijgen over het internet. In maart werden verschillende websites van critici van president Poetin geblokkeerd. In augustus werden bloggers met meer dan 3.000 lezers per dag gedwongen om zich te registreren.

De Russische editie van Wikipedia heeft meer dan een miljoen lezers. Of de Russische bezoekers in de toekomst ook nog die pagina's zullen kunnen bekijken, is niet duidelijk.