Voetbalploeg zit kleedkamerdieven achterna

"Het heft in eigen handen nemen", dat moeten de beloften van voetbalploeg Sparta Heestert gisteren gedacht hebben. Normaal gezien moesten ze spelen op het veld van Eendracht Wervik, maar toen ze na de opwarming naar de kleedkamer gingen, merkten ze dat hun spullen gestolen waren. Via een app konden ze de gestolen smartphones traceren. Zo merkten de voetballers dat de dieven nog in de buurt waren en zetten ze de achtervolging in.

Hun tocht eindigde in een woonwijk iets verderop, waar de spelers prompt bij alle huizen gingen aanbellen. Vrijwel overal waren het bejaarde mensen die de deur openden. Maar toen enkele spelers een jonge kerel in de gaten kregen die bijzonder schichtig reageerde en de deur snel weer dichtgooide, beseften ze dat ze plots toch aan het goeie adres waren.

Op dat moment was ook de politie al in de buurt. Via de app zagen de spelers dat hun gestolen smartphones één voor één van het scherm verdwenen omdat de daders de toestellen uitschakelden. Met een iPhone waarvan de aan- en uitknop stuk was, lukte dat niet. Toen ze naar het toestel belden, hoorden de voetballers het toestel enkele tuinen verderop rinkelen. Allicht hadden de daders het zo ver mogelijk gegooid om niet met het toestel betrapt te worden.

De politie nam de zaak over en startte met een onderzoek. Of dat ook heeft geleid tot identificatie van de daders, is nog niet duidelijk.

Door de commotie rond de diefstal, besliste de wedstrijdleiding om de match af te gelasten.