"Dit is het resultaat van een gevecht"

Meer dan 70 kilogram verloor John David Glaude uit El Cajon, Californië( VS), op ruim een half jaar tijd. Het resultaat van dat enorme gewichtsverlies toonde de 21-jarige jongeman vorige week in een YouTube-video. Eens uitgekleed bleek hij last te hebben van "hangend vel". De video werd op korte termijn door bijna 6 miljoen mensen bekeken. Op CNN gaf hij meer uitleg.

"Ik wilde met de video duidelijk maken dat mensen het enerzijds geweldig vinden als iemand veel gewicht verliest, maar dat je daarnaast niet ziet wat dat met je lichaam doet. Velen die veel gewicht verloren hebben, zijn bang om het volledige resultaat te tonen. Maar voor mij is dit het resultaat van een gevecht. Ik heb dit bereikt en ik ben er trots op."

"Ik voel me nu mentaal veel beter dan vroeger. Ik kan vol vertrouwen naar de toekomst kijken. Mij een doel stellen. Ik voel me in een groep ook veel meer op mijn gemak. Ik zie nu ook voor mezelf veel meer potentieel, iets wat ik ook bij anderen waarneem."

"Uiteindelijk beseffend dat ik langer zal leven is een fantastisch gevoel."

lees ook