Belg komt om bij vliegtuigongeval in Frankrijk

Een zestigjarige Belg en een tiener zijn om het leven gekomen bij een ongeval met een toeristisch vliegtuig in Frankrijk. Dat melden verschillende Franse kranten. Het ULM-toestel is zondag omstreeks 15.30 uur neergestort in de gemeente Ferrière-la-Grande, nabij Maubeuge in Nord-Pas-de-Calais.

Het vliegtuig stortte neer in een weiland een kwartier na het opstijgen op het vliegveld van Salmagne, zo bericht La Voix du Nord. De piloot had de Belgische nationaliteit. Hij en een 15-jarige passagier overleefden de crash niet.

Volgens getuigen kwam er een vleugel los van het toestel, wat de crash veroorzaakte. Nadat getuigen van het ongeval de hulpdiensten hadden verwittigd, kwam er een groot politie- en brandweerteam ter plaatse. Het parket van Avesnes-sur-Helpe voert het onderzoek naar de omstandigheden.