BOB-campagne op 28 november van start

Volgende week vrijdag, op 28 november, gaat de jaarlijkse BOB-campagne van start. Acht weken lang, tot en met 26 januari, houdt de politie gerichte alcoholcontroles, zowel overdag als 's nachts. Dat heeft het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid bevestigd aan VTM NIEUWS. Bedoeling is minstens een kwart miljoen automobilisten te laten blazen.

Voor het tweede jaar op rij begint de campagne al enkele weken voor de eindejaarsperiode. De politie zal tijdens die acht weken gericht controleren, op drukke verkeersassen en in de buurt van cafés en restaurants.

De officiële voorstelling van de campagne is gepland voor 1 december. Het BIVV gaat daar de bevolking nog meer oproepen om elkaar te controleren en erover te waken dat niemand die te veel gedronken heeft achter het stuur kruipt.