Campagne "Durf vergelijken" richt zich op gas- en elektriciteitsprijzen

In zo'n 380 gemeenten kunnen inwoners twee weken lang hulp krijgen bij het vergelijken van gas- en elektriciteitsprijzen, in het kader van de overheidscampagne "Gas-elektriciteit: durf vergelijken". Federale en gemeenteambtenaren helpen burgers om de prijzen van de verschillende energieleveranciers te vergelijken. Tijdens de eerste editie van 2012 kwamen meer dan 70.000 consumenten langs.

De FOD Economie wijst erop dat het belangrijk is om prijzen te vergelijken: in 2012 gaf een gemiddeld gezin jaarlijks bijna 1.500 euro uit aan gas en elektriciteit. Uit een rapport van de federale energieregulator Creg blijkt dat vergelijken een besparing mogelijk maakt tot 300 euro.

De campagne, georganiseerd door de FOD Economie, loopt van 17 tot 28 november.