Fileleed na kettingbotsing met 12 voertuigen op Buitenring

Door een kettingbotsing met 12 voertuigen op de Grote Buitenring rond Brussel verliep de ochtendspits naar en rond Brussel bijzonder moeizaam. Volgens de brandweer viel er bij het ongeluk 1 lichtgewonde.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de afrit Zaventem Henneaulaan, waar er 5 rijstroken zijn. Door het ongeluk was een tijdlang maar 1 rijstrook vrij, intussen is de weg volledig vrijgemaakt.

"Voor het verkeer dat uit Leuven, Waterloo en het zuiden van Brussel komt, is dat slecht nieuws", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeluk veroorzaakte een file vanaf Boutersem, waarin het tot twee uur aanschuiven is. Op de Buitenring was het ook al een dik uur aanschuiven vanaf het Léonard-kruispunt. De grootste hinder is intussen achter de rug.