Foo Fighters eerste naam voor Rock Werchter

De eerste naam voor Rock Werchter is een feit. De Amerikaanse rockgroep Foo Fighters staat op donderdag 25 juni 2015 op het podium in het Festivalpark in Werchter. Foo Fighters staat ook op de affiche van Pinkpop in Nederland op zondag 14 juni 2015.

De organisatoren van Rock Werchter hebben de eerste naam voor de komende editie van het zomerfestival bekendgemaakt: Foo Fighters. Omdat de band op 4 juli 2015 een optreden geeft in Washington D.C., werd Rock Werchter een week vervroegd. Eerder lieten de organisatoren weten dat het festival van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni zal plaatsvinden.

Foo Fighters is een graag gezien gast op de Belgische festivalpodia. De groep rond Dave Grohl stond in 1996 en 2005 al op het podium van Rock Werchter. Komende zomer wordt het de derde passage van de band die Grohl oprichtte na het overlijden van Kurt Cobain.

Foo Fighters stond ook al vier keer op het podium van Pukkelpop in Hasselt. De groep zal komende zomer op de Europese festivals zijn nieuwste album "Sonic highways" voorstellen aan de fans.

De organisatoren van Rock Werchter zijn bijzonder opgetogen over de eerste naam. "De komst van Foo Fighters is er op algemeen verzoek. De vrienden van het festival worden elk jaar gevraagd hun wishlist over te maken. Autoritair bezet Foo Fighters dit jaar de bovenste plek", klinkt het.

Ook de organisatoren van Pinkpop kloppen zich op de borst bij de bekendmaking van hun eerste naam. "Foo Fighters behoeft eigenlijk geen introductie meer. Sinds het verschijnen van het debuutalbum in 1995 heeft de band al meer dan tien miljoen albums verkocht, diverse awards ontvangen en speelde ze over de hele wereld de grote festivals en stadions plat", aldus Pinkpop. Pinkpop vindt komende zomer plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni in Landgraaf in Nederland.