Geldof: "Verkoop van Band Aid-single is waanzinnig"

De verkoop van de nieuwe versie van "Do they know it's Christmas?" van Band Aid loopt als een trein. Dat heeft zanger en drijvende kracht achter het project Bob Geldof op de Britse radio gezegd. "Binnen de 4 of 5 minuten hadden we een miljoen pond opgehaald."

De single ten voordele van de strijd tegen ebola is pas sinds vanmorgen verkrijgbaar via iTunes, maar is nu al ontzettend populair. Dat zei Geldof op Radio 4. "iTunes gaat uit zijn dak. Binnen de 4 of 5 minuten hadden we een miljoen pond (1,25 miljoen euro) opgehaald."

"We kunnen deze vuile kleine pest echt stoppen. Op momenten als deze ben ik blij in dit land te wonen. Het Verenigd Koninkrijk toont de wereld het goede voorbeeld."

Duitsland doet het volgens Geldof veel minder goed. "De grootste economie van Europa hinkt achterop en dat zou niet mogen. Ebola is voor hen even gevaarlijk als voor ons."

Momenteel is "Do they know it's Christmas" enkel online verkrijgbaar. Later verschijnt de single ook op cd. Ook in andere landen verschijnen dezer dagen singles ten voordele van de strijd tegen ebola.