Giorgio Moroder (74) kondigt comeback aan

De Italiaanse discopionier Giorgio Moroder (74) heeft aangekondigd dat hij volgend jaar een nieuw album uitbrengt. Op het album "74 is the new 24" werkt de muzikant samen met bekende zangeressen als Kylie Minogue en Britney Spears.

De Italiaanse muziekproducer Giorgio Moroder heeft zijn comeback aangekondigd. Begin 2015 ligt zijn nieuwe album "74 is the new 24" in de winkelrekken.

Moroder is bekend van de discohits "Love to love you baby" en "I feel love". Hij wordt ook gezien als de geestelijke vader van de housemuziek. Artiesten als Daft Punk laten geen moment onberoerd om het talent van Moroder te roemen.

Moroder won eind de jaren 70 een Oscar voor de muziek die hij schreef voor de film "Midnight express". Hij schreef ook de suondtrack voor onder meer "Flashdance", "American gigolo", "Top gun" en "Scarface". Drie jaar geleden kreeg hij een carrièreprijs tijdens het gala van de World Soundtrack Awards op Film Fest Gent.

Op zijn nieuwe album "74 is the new 24" werkt Giorgio Moroder samen met onder anderen Kylie Minogue en Britney Spears. "Dansmuziek maakt geen onderscheid tussen waar je woont, wie je vrienden zijn of hoeveel geld er op je bankrekening staat. Het maakt niet uit of je 74 of 24 jaar oud bent", meldt Moroder in een persmededeling over "74 is the new 24".