Harold & Madge Bishop duiken weer op in "Buren"

Vele jaren nadat de personages uit de reeks zijn verdwenen, duiken Harold en Madge Bishop binnenkort weer op in "Buren". Dat meldt ITV. Aanleiding is de 30e verjaardag van de Australische serie.

"Toen ik de uitnodiging kreeg om terug te keren voor de 30e verjaardag, zei ik meteen ja", reageert Anne Charleston die jarenlang de rol van Madge vertolkte. "Ik wou het niet missen en ben door het dolle heen over het nieuwe verhaal van Madge en Harold."

"Ik heb mijn halve carrière op de set van "Buren" gestaan", zegt Ian Smith die jaren de rol van Harold voor zijn rekening nam. "Het is heerlijk met Anne, de rest van de cast en de ploeg terug samen te zijn."

Kylie Minogue

Het is onduidelijk welke verhaallijn de scenarioschrijvers voor de twee hebben bedacht, niet in het minst omdat het personage Madge in 2001 aan de gevolgen van pancreaskanker is overleden. Harold verdween in 2009 uit de serie.

Ter gelegenheid van het jubileum zullen nog andere acteurs tijdelijk naar "Buren" terugkeren. Behalve dan Kylie Minogue die aan het begin van haar carrière de rol van Charlene speelde, de dochter van Madge. "Het zal gewoon niet gebeuren", reageerde ze op ITV op de speculaties dat ze het zou doen.

Harold en Madge: een bloemlezing

Madge dook in 1986 voor het eerst op in "Buren" als de vrouw van Fred Mitchell en de moeder van Charlene. Nadat haar huwelijk in 1988 in duigen was gevallen, trouwde ze met haar oude liefde Harold Bishop.

Hun geluk was van korte duur, want in 1991 werd Harold tijdens een wandeling op het strand door een golf meegesleurd. Vijf jaar later was hij plots terug, zij het dat hij aan geheugenverlies leed. Toen alles weer bij het oude was, hernieuwden Madge en Harold hun huwelijksgeloften. Met het overlijden van Madge in 2001 kwam een einde aan hun "tweede" huwelijk.