Kustgemeenten kwaad over stopzetting buitenlandse promocampagnes

De burgemeesters van de kustgemeenten zijn niet blij met de beslissing van Toerisme Vlaanderen om op te houden met de buitenlandse promotiecampagnes. Ze willen daarover overleg met Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts (N-VA). Met de vorige minister van Toerisme Bourgeois was immers nog afgesproken dat de kustgemeenten mee zouden betalen voor die campagnes.
BELGA/LALMAND

Onlangs kregen de burgemeesters van de kustgemeenten een mail met de boodschap dat Toerisme Vlaanderen stopt met de campagnes in het buitenland die onze Belgische kust promoten. Tot vorig jaar betaalden de kustgemeenten, Westtoer en Toerisme Vlaanderen nog samen voor die campagnes. Met de vorige minister van Toerisme Bourgeois (N-VA) was overeengekomen dat Toerisme Vlaanderen die volledige kost van 1,2 miljoen euro op zich zou nemen.

Nu deze afspraak plots wordt opgezegd, zonder overleg met de kustgemeenten, willen de betrokken burgemeesters overleg met Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. De kustburgemeesters zijn immers erg boos. Ze noemen de beslissing "ongehoord".

Zeker de badplaatsen die veel buitenlandse toeristen aantrekken, zoals De Haan, zijn niet te spreken over de maatregel. "We zijn ervan overtuigd dat deze beslissing specifiek voor onze gemeente een daling van 20 tot 25 procent in aantal toeristen teweeg zou brengen, wat dus zeker nefast zou zijn", aldus burgemeester van De Haan Peter Breemersch.