Kustgemeentes zijn boos op de Vlaamse regering

De burgemeesters van de kustgemeentes pikken het niet dat de Vlaamse regering de buitenlandse promotiecampagnes voor onze kust schrapt. Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts zegt dat hij een meer moderne promotie wil.

Onder de vorige minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) was beslist dat Toerisme Vlaanderen de buitenlandse promotiecampagnes voor de kust zou betalen, ongeveer 1,2 miljoen euro.

Onlangs kregen de besturen van de kustgemeenten evenwel een mail dat die campagnes geschrapt zouden worden. Volgens hen is dat zonder overleg gebeurd en dat nemen ze niet. De burgemeesters van de kustgemeenten wijzen ook op het belang van het toerisme voor de economie en de tewerkstelling in de streek.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) zegt in een reactie dat hij niet zozeer bespaart, maar wel investeert in moderne middelen tot promotie van de kust. Zo zou hij meer willen werken via sociale media en bloggers, en minder via krantenadvertenties.