Moeder en dochter bevallen op dezelfde dag

In Lee County, Florida (VS), zijn vorige week een moeder en haar dochter op dezelfde dag bevallen. Moeder Heather Penticoff beviel van zoon Damien en dochter Destinee Martin, die er dus een nieuw broertje bijkreeg, beviel van dochter Madeline. Niet uitzonderlijk, maar wel opmerkelijk. De moeder werd immers grootmoeder tijdens haar eigen bevalling, terwijl de dochter een kind kreeg, terwijl ze tegelijkertijd grote zus werd.

De 20-jarige dochter op NBC2: "Ik wist dat mijn moeder bezig was om opnieuw zwanger te geraken, maar dat we dat op dezelfde dag aan elkaar konden vertellen, was “wow!” Aanvankelijk was ik niet zo wild van de zwangerschap van mijn moeder. Maar samen dit beleven en wetende dat ze voor me klaar staat, is veel aangenamer dan wanneer we dit niet samen beleefd hadden."

"Dat we dan ook nog eens op dezelfde dag zouden bevallen, daar had niemand rekening mee gehouden. Wie had zoiets kunnen denken?"

Uiteindelijk werden de baby’s met bijna 3 uur verschil geboren. “Zoiets kan toch niemand plannen. We zijn nu gelukkig en zouden niets anders gehad willen hebben", besloot de 40-jarige Penticoff. Alle 4 verlieten ze het ziekenhuis op dezelfde dag.

lees ook