Nieuwe ramkraak op computerzaak aan Leuvense Vaartkom

Aan de Vaartkom in Leuven is in de nacht van zondag op maandag opnieuw een ramkraak gepleegd op computerwinkel easy-m. Het lijkt er wel op dat de inbrekers de vlucht hebben moeten nemen zonder iets buit te maken. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

De daders schoven eerst enkele betonblokken opzij die er lagen om ramkraken te voorkomen, en reden vervolgens met een wagen achterwaarts de zaak binnen. Toen de politie ter plaatse kwamen, hing in de zaak een dikke mist door het aanspringen van het rookalarm. De wagen die werd gebruikt om de toegang aan de achterzijde te rammen, stond met draaiende motor nog binnen in de zaak.

De politie moest wachten tot de rook in de winkel was opgetrokken om naar binnen te kunnen, maar de daders konden niet meer worden aangetroffen. Vermoedelijk hebben ze geen buit kunnen maken doordat de zaak zich binnen de paar seconden volledig vulde met de ondoorzichtige rook.