Olifant doodt trainer en gaat ervandoor met toeristen op rug

In de Thaise provincie Phang Nga heeft een mannelijke olifant gisteren zijn trainer gedood en ging er nadien vandoor met twee Russische toeristen op zijn rug. De olifant werd drie kilometer verder in de Thaise bossen teruggevonden.

Volgens lokale media was de bronstige olifant deel van een toeristenattractie, maar toen twee Russiche toeristes de olifant beklommen, liep het grondig fout. De olifant vertrappelde zijn trainer en trok de jungle in, met de twee toeristes nog op zijn rug.

Na een intensieve zoektocht werd de olifant zo'n drie kilometer van zijn vluchtplaats teruggevonden, in de Thaise bossen. Nadat de olifant verdoofd werd, konden de toeristen van de kolos klimmen.

Critici zeggen nu dat het zou moeten verboden worden om bronstige olifanten als toeristenattractie te laten dienen.