Renovatiewerken aan Koninklijke Muntschouwburg van start

Aan het gebouw dat de ateliers en de administratieve diensten van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel huisvest, starten vandaag grondige renovatiewerken. De kostprijs ervan wordt geraamd op 7,5 miljoen euro en wordt gedragen door Beliris.
© Johan Jacobs

De werken zullen volgens planning over zowat een jaar voltooid zijn. De renovatiewerken hebben als doel de werkplaats van het administratief en technisch personeel van het theater comfortabeler en conform de huidige brandveiligheidsnormen te maken, evenals energiezuiniger.

Het gebouw is gescheiden van het theater zelf, en kenmerkt zich door twee erg contrasterende gevels: naast een neoklassieke langs de Leopoldstraat, is er de modernistische gevel aan de Wolvengrachtstraat 41.

Volgens Beliris zullen de werken geen enkele impact hebben op het autoverkeer in de wijk.