"Japanse Clint Eastwood" Ken Takakura overleden

De Japanse filmwereld is in rouw na het overlijden van de populaire acteur Ken Takakura. Takakura (83) wordt omschreven als de "Japanse Clint Eastwood". Hij werd dikwijls gecast in de rol van stoïcijnse gangster of politie-inspecteur die nietsontziend op zijn doel afgaat.

In het Westen is de Japanse acteur Ken Takakura vooral bekend van de actiefilm "Black rain". In de film van Ridley Scott uit 1989 zit hij als politieagent Michael Douglas op de hielen.

Ken Takakura begint zijn carrière midden de jaren vijftig. De voorbije decennia groeide hij uit tot een van de grote sterren van de Japanse cinema. Hij was ook bijzonder populair in China.

In een persmededeling meldt het management van Takakura dat de acteur op 10 november op 83-jarige leeftijd is overleden. In de Japanse pers wordt de overleden acteur geëerd als "een van de grootste acteurs ooit uit Japan".