"Post foto's van station Vilvoorde op Facebook en Twitter"

Het voltallige gemeentebestuur van Vilvoorde roept pendelaars op om foto's en filmpjes van de slechte staat van het station te delen op Facebook en Twitter. Op die manier hoopt de stad om de NMBS en Infrabel toch te overtuigen om snel met de renovatiewerken te beginnen.

Op de gemeenteraad in Vilvoorde is unaniem een motie goedgekeurd waarin de voltallige gemeenteraad aandringt bij de NMBS en Infrabel om heel snel werk te maken van de broodnodige renovatie van het station. Aan de "bevoegde overheden", de federale regering is dat, wordt dezelfde oproep gedaan.

Vorige week nog raakte bekend dat de renovatie opnieuw voor onbepaalde duur uitgesteld is en dat terwijl het station in heel slechte staat is. Normaal gezien zouden de werken dit najaar begonnen zijn -volgens de NMBS liggen de plannen klaar- maar door de federale besparingen, die de NMBS hard treffen, gebeurde dat niet.

Burgemeester Hans Bonte (SP.A, foto) had vorige week al laten weten dat hij eraan dacht om de pendelaars mee in te schakelen. "We willen ook via de moderne communicatiemethodes duidelijk maken aan de NMBS dat het echt nodig is om het station te moderniseren", zegt hij nu.

Hoe pakken ze het concreet aan? De stad Vilvoorde roept alle pendelaars op om op de facebookpagina van de stad het evenement "Vilvoorde eist renovatie station!" te liken en hier zoveel mogelijk beeldmateriaal te posten over hoe zij de beperkingen van het station ervaren.

Er wordt ook gevraagd om zo veel mogelijk gebruik te maken van de hashtag #renovatiestationVilvoorde. Het is de bedoeling om het verzamelde beeldmateriaal aan de NMBS en Infrabel te bezorgen. De stad hoopt met de foto's en filmpjes haar eisen kracht bij te zetten.