"Safety first" maakt zich op voor langspeelfilm

Wat al een poosje werd gefluisterd, is nu ook bevestigd: de succesvolle tv-serie "Safety first" krijgt een vervolg op het witte doek. Dat zegt regisseur Tim Van Aelst. De opnames vinden in de zomer van 2015 plaats. Tegen Kerstmis volgend jaar komt de film in de zalen.

Momenteel loopt op VTM het tweede seizoen van "Safety first", de serie over vier bewakingsagenten die met het nodige amateurisme hun eigen bewakingsfirma runnen. Fans van Smos en co zitten gebeiteld, want volgend jaar kunnen ze hun avonturen ook op het witte doek volgen. Dat zegt regisseur Tim Van Aelst vandaag in De Standaard en Het Nieuwsblad. VTM bevestigt het nieuws.

"We zaten al een tijdje met een verhaallijn die we niet in een halfuur konden samenvatten", legt hij uit. "Daarop zijn we luidop gaan fantaseren: "Waarom geen film maken?". De goesting daarvoor was bij iedereen heel groot. Ook VTM zag de film helemaal zitten."

"Eerst besloten we de tweede reeks volledig af te maken. Eind september ben ik dan samen met David Vennix aan het scenario begonnen. De cast is geboekt voor de zomer van 2015. Dan vinden de opnames plaats." Tegen Kerstmis komt de film normaal in de zalen.

Over de inhoud wil Van Aelst nog niet veel kwijt. "Het is nog te vroeg om iets over de verhaallijn te lossen. De film moet wel inhoud hebben. Het is niet de bedoeling een langgerekte aflevering te maken. De privéproblemen van de personages en hun onderlinge relaties komen nog meer centraal te staan."