"We zien wel wat er komt, ik ben geen Matthias Schoenaerts"

Titus De Voogdt heeft in "Reyers laat" gemeld dat hij bijzonder opgetogen is over de lovende woorden die hij over het kanaal krijgt voor zijn rol in de BBC-serie "The missing". "Tegenwoordig wordt vaak de vraag gesteld of ik in de voetsporen van Matthias Schoenaerts wil treden, maar ik kan daar kort over zijn. Ik ben blij met wat ik nu doe en we zien wel", aldus De Voogdt.

BBC zendt momenteel de prestigieuze fictieserie "The missing" uit in Groot-Brittannië. De serie werd deels opgenomen in België en Eén zendt de reeks in april volgend jaar uit.

Titus De Voogdt vertolkt een belangrijke rol in de serie. "Ik speel een eenzame man die op een plek is waar hij niet hoort te zijn op het ogenblik dat er een jong kereltje verdwijnt. Het personage wordt meteen als een verdachte beschouwd door de politie", aldus Titus De Voogdt in "Reyers laat".

In Groot-Brittannië zijn de kritieken lovend. "Dat doet deugd. Het is nochtans allemaal toevallig zo gelopen. De BBC zocht acteurs in België omdat "The missing" in België werd gedraaid. Zo zijn ze heel toevallig bij mij terechtgekomen."

De goede kritieken doen De Voogdt niet meteen dromen van een grote internationale carrière. "Er wordt me vaak gevraagd of ik een internationale carrière ambieer zoals Matthias Schoenaerts. Ik zie deze rol als een cadeau en we zien wel wat er komt. Als er telefoons komen uit het buitenland is dat prima, maar ik ben geen Matthias Schoenaerts en ik heb ook mijn werk hier in België en mijn gezin. Een mooi aanbod zou ik natuurlijk nooit weigeren", klinkt het.

Titus De Voogdt is van opleiding beeldhouwer en schrijnwerker. "Bij toeval werd ik op jonge leeftijd gevraagd om mee te werken aan het jeugdprogramma "Tv tam-tam". Daarna ben ik eens meegegaan met een vriendin voor een auditie in het theater en ik kreeg een rol aangeboden. Zo is het allemaal begonnen."