Bruidegom vraagt scheiding aan tijdens huwelijksnacht

"Jij bent niet het meisje dat ik wil trouwen en je bent niet hoe ik me jou heb voorgesteld." Met die woorden heeft een Saudische bruidegom zijn wens kenbaar gemaakt om zijn pas voltrokken huwelijk te ontbinden.

Het koppel uit Medina was akkoord gegaan met een gearrangeerd huwelijk. Ze hadden elkaar nooit eerder ontmoet. Pas toen er trouwfoto's zouden worden genomen op de huwelijksnacht, zag de man met wie hij de rest van zijn leven zou delen. Een vooruitzicht dat hem duidelijk niet zinde.

"Het spijt me, maar ik wil van je scheiden", zei de man volgens de lokale krant Okaz. Zijn bruid brak in tranen uit. Familie en vrienden moesten haar komen troosten op de dag die uiteindelijk niet de mooiste dag van haar leven zou zijn.

Snoeiharde kritiek vanop sociale media

"Met zijn onverantwoordelijk gedrag heeft hij haar pijn gedaan", schrijft Afra. "De schoonheid die we moeten beoordelen zit vanbinnen, niet vanbuiten." Abu Nass is dezelfde mening toegedaan. "Hij is totaal ongevoelig. Hij had er maar voor moeten zorgen om haar voor het huwelijk al te zien in plaats van te wachten op de huwelijksnacht."

Ook andere mensen schrijven hetzelfde: "Het is dom en egoïstisch wat hij heeft gedaan. Hij had haar op voorhand moeten afwijzen, zodat ze elk op zoek konden naar een nieuwe kans in het leven."

lees ook