Cumberbatch: "Jullie eileiders hebben nog steeds een nut!"

"Ik ben een erg gelukkige man. Ik heb een geweldige groep fans. Ze zijn slim. Ze wennen wel aan het idee." Met die woorden reageert Benedict Cumberbatch op de Amerikaanse tv op het nieuws van zijn verloving dat hij eerder deze maand tot ontzetting van vrouwen en mannen wereldwijd heeft bekendgemaakt.

Het was een donderslag bij heldere hemel toen Cumberbatch op 5 november een ouderwetse aankondiging in The Times plaatste waarin hij zijn verloving met theaterregisseur Sophie Hunter bekendmaakte. Bijna niemand wist dat de Britse acteur een vriendin had, laat staan dat de twee trouwplannen koesterden.

Zelf laat Cumberbatch het niet aan zijn hart komen. "Eén meisje is niet ongelukkig", reageert hij laconiek op de Amerikaanse tv op de stelling dat vrouwen wereldwijd in zak en as zitten nu hij gaat trouwen. "Ik ben een erg gelukkige man. Ik heb een geweldige groep fans. Ze zijn slim. Ze wennen wel aan het idee." "Jullie eileiders hebben nog steeds een nut!", verzekert hij tot slot vrouwen die op sociaalnetwerksites het tegendeel beweren.