Dit zijn de genomineerden voor "Goed gezien 2014"

Onder de noemer "Goed gezien" gingen Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting samen met Het Nieuwsblad een zomer lang op zoek naar lokale initiatieven die van een buurt een warme, aangename buurt maken. Uit alle inzendingen heeft de jury vijf initiatieven, een per provincie, genomineerd.

De genomineerden zijn De Concertgarage (Antwerpen), De Hasselbraam (Limburg), Het Spilvarken (Oost-Vlaanderen), De Instrumenteek (West-Vlaanderen) en KOTKOT (Vlaams-Brabant en Brussel).

Elke genomineerde wint alvast een geldprijs van duizend euro. Het project dat uiteindelijk wint, krijgt daar nog eens duizend euro bovenop en van het project worden starterspakketten gemaakt zodat iedereen het kan toepassen in zijn of haar buurt.

Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting gaan nu op zoek naar mensen die zich engageren om een van die initiatieven ook in de eigen buurt uit te rollen. Tot en met 24 november om 12 uur kan iedereen stemmen via de website van Radio 2. Daar kunnen alle reportages herbeluisterd worden. Stemmen betekent niet alleen dat mensen het project leuk vinden, maar ook dat ze zich engageren om het project in hun buurt op te zetten.

De winnaar wordt tijdens een live-uitzending van "Avondpost" op zaterdag 6 december bekendgemaakt.