Ed Simons van Chemical Brothers niet meer op podium

De Britse muzikant Ed Simons van The Chemical Brothers heeft in een interview aangekondigd dat hij niet langer live op het podium zal staan. Simons blijft wel nog muziek maken met Tom Rowlands van The Chemical Brothers, maar op tournee gaat hij niet meer.

"Het is een hele moeilijke beslissing geweest, maar ik kan me niet meer veroorloven zo lang van huis weg te zijn. Ik verkies mijn academische carrière boven de wereld rondreizen met The Chemical Brothers", aldus Ed Simons (rechts op foto) in een gesprek met Bugged Out Weekender, een festival waar de groep in januari op het podium staat.

The Chemical Brothers is een van de meest vooraanstaande danceacts uit Groot-Brittannië. De groep is bekend van nummers als "Leave home" en  "Hey boy, hey girl".

Ed Simons en Tom Rowlands maken al sinds midden de jaren 90 de dienst uit bij The Chemical Brothers. Tom Rowlands zal de komende tournee van de band afwerken met Adam Smith. Smith is jaren verantwoordelijk voor de visuals op het podium.

Ed Simons werkt op dit moment samen met Tom Rowlands aan een nieuw album van The Chemical Brothers. De opvolger van "Further" uit 2010 zit in zijn laatste fase. "We beginnen binnenkort te mixen", aldus Simons.