Europese autoverkoop blijft stijgen

De verkoop van nieuwe personenwagens blijft stijgen in Europa. In oktober werden 1,07 miljoen nieuwe wagens geleverd in de Europese Unie, een stijging met 6,5 procent ten opzichte van oktober 2013. Het gaat om de veertiende stijging op rij, zo meldt de Europese koepel van autoconstructeurs Acea.
BELGA

In de meeste grote landen is er sprake van een groei in oktober. Enkel in Frankrijk is de verkoop gedaald (-3,8%).

In België daalde de verkoop 3,5 procent tot 38.115 nieuwe wagens. In de periode januari-oktober daalde de verkoop in België licht, met 0,6 procent tot 426.210 personenwagens. Tot en met eind oktober werden in de Europese Unie 10,6 miljoen nieuwe wagens geleverd (+6,1%).

Volkswagen was in oktober het meest verkochte automerk in de EU, met bijna 136.000 vierwielers (+4,5%). Renault en Ford volgen op twee en drie. De Volkswagen-groep, met ook Audi, Skoda en Seat, is ook de grootste op groepsniveau (276.816). PSA (Citroën, Peugeot) en Renault Group, inclusief Dacia, vervolledigen de top-3.