Ex-hoofdredactrice l'Echo wordt woordvoerster minister Jamar

Martine Maelschalck, voormalig hoofdredacteur van de Franstalige zakenkrant l'Echo, maakt de overstap van de journalistiek naar de politiek. Ze wordt de nieuwe woordvoerster van minister van Begroting Jamar (MR). Dat heeft ze zelf bekendgemaakt op Twitter.

Maelschalck werd kort na de fusie van de Nederlandstalige zakenkrant De Tijd met haar Franstalige zusterkrant l'Echo in 2000 hoofdredacteur. Sinds juni 2013 staat Joan Condijts, voormalig economiejournaliste, aan het hoofd van de krant. Martine Maeschalck bleef wel actief bij l'Echo. Sinds september 2013 was ze de vaste editorialiste van de krant. Maeschalck gaat dinsdag al van start in haar nieuwe functie.

Het is niet de eerste journalist die de MR wegkaapt als woordvoerder. Ook voormalig VTM-journalist Barend Leyts maakte de overstap naar de politiek. Hij is nu woordvoerder van premier Michel.