Feestje voor 50-jarige carrière André van Duin

Artiesten, vrienden en collega's hebben de Nederlandse cabaretier André van Duin in het zonnetje gezet omdat hij al vijftig jaar op de planken staat. In het Beatrix Theater in Utrecht haalden ze herinneringen op aan "de grootste komiek van Nederland" en werden oude sketches vertoond.

Op het podium in Utrecht blikte Ivo Niehe met André van Duin terug op zijn carrière van een halve eeuw. Artiesten als Ron Brandsteder en Simone Kleinsma vertelden anekdotes over hun samenwerking met de komiek en violist André Rieu speelde met zijn orkest een medley van Van Duin-klassiekers als "Willempie" en "Ik heb hele grote bloemkolen".

In de ereloge zaten zes "leading ladies" waarmee de grappenmaker in de theaters stond, onder anderen Corrie van Gorp, Ria Valk en Joke Bruijs.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam reikte de komiek de Frans Banninck Cocq Penning uit, een onderscheiding voor Amsterdammers die zich "bijzonder verdienstelijk" hebben gemaakt. "Je bent onweerstaanbaar geestig, zonder sterallures en kapsones", zei Van der Laan.

Ron Brandsteder zei voorafgaand aan het eerbetoon André van Duin te waarderen om zijn trouw aan de mensen de hij liefheeft. "Hij heeft alleen een probleem: door zijn bekendheid kan hij niet zo makkelijk een café in. Daarom heeft hij een klein cafeetje thuis. Daar is het gezellig toeven. Hij organiseert er karaoke-avonden, bingo-avonden en sjoelavonden." Henny Huisman zegt ook tot "de inner circle" te behoren. "Daar ben ik best trots op. André laat niet snel mensen toe in zijn leven. Kerstavond vieren we bijvoorbeeld al jaren bij hem thuis. En na elk programma of show sturen we elkaar een mailtje hoe het is gegaan."

Op 27 december is het eerbetoon op de Nederlandse televisie te zien.